SCID-II

Structured Clinical Interview for DSM-IV Axis II Disorders
M.B. First, M. Gibbon R.L. Spitzer, J.B.W. Williams, L.S. Benjamin
0 értékelések


KIFUTÓ TERMÉK!

A SCID-I és a SCID-II 2013. szeptember 9-től 30% kedvezménnyel vásárolható meg!

Az akció a készlet erejéig érvényes.

 

A DSM-IV II. tengelyén található személyiségzavarok diagnózisát segítő félig-strukturált interjú

A SCID-II a DSM-IV II. tengelyén található személyiségzavarok diagnózisát segítő félig-strukturált interjú. Az eszköz a következő személyiségzavarokat térképezi fel: elkerülő, dependens, kényszeres, passzív-agresszív, depresszív, paranoid, szkizotip, szkizoid, hisztrionikus, nárcisztikus, borderline, antiszociális, máshová nem osztályozható. Kategorikus (van/nincs) és dimenzionális (a személyiségzavar kritériumainak számán alapuló) értékelést is lehetővé tesz. Az interjút egy önjellemző személyiség-kérdőív egészíti ki, mely - ha a szakember a vizsgálati személlyel előzetesen kitölteti - nagyban segíti és gyorsítja az interjú folyamatát.

Az diagnosztikai interjút általában a pszichés zavarokban szenvedők személyiségprofiljának vizsgálatára és szűrésére, a hatékony kezelés megválasztására és a kezelési terv kialakítására, valamint különböző mérőmódszerek összehasonlító elemzésére használják.

A SCID-II felvételének ideje a vizsgálati személy állapotától függően 40-60 perc. Serdülőkorúak és felnőttek esetében egyaránt használható. Az interjú módszerének elsajátítását részletes útmutató és speciális felkészítő tréning segíti.

Cégünk a SCID-II kizárólagos forgalmazója Magyarországon.

Az online megrendeléshez regisztráció szükséges!

Termék kiválasztása Kód Ár Elérhetőség
40031-P 21.210Ft14.847
(Áfával 15.589Ft)
Nem elérhető
40032-Q 7.455Ft5.219
(Áfával 5.479Ft)
Nem elérhető
40033-R 15.500Ft10.850
(Áfával 11.393Ft)
Nem elérhető
*ÁFA tartalom