SCID-I

Structured Clinical Interview for DSM-IV Axis I Disorders
M.B. First, R.L. Spitzer, M. Gibbon, J.B.W. Williams
1 értékelések


KIFUTÓ TERMÉK!

A SCID-I és a SCID-II 2013. szeptember 9-től 30% kedvezménnyel vásárolható meg!
Az akció a készlet erejéig érvényes.

 

A DSM-IV Axis I. tengely zavarainak diagnózisát segítő félig-strukturált interjú

A SCID-I a DSM-IV I. tengely zavarainak diagnózisát segítő félig-strukturált interjú. Sztenderd diagnosztikai módszer lévén bizonyítottan javítja a diagnosztikai megítélés megbízhatóságát, és lehetővé teszi olyan tünetek feltárását is, amelyek egyébként elkerülnék a szakember figyelmét. A felhasználóbarát módon kialakított klinikai interjú bármilyen gyakorlottságú szakember számára többletet nyújt: kialakítja vagy finomítja a klinikai interjútechnikát, a diagnosztikai ismérvek pontos használatát, a diagnosztikai folyamat dokumentációját és a differenciáldiagnosztikát. Az eszköz a kezdő klinikus szakember diagnosztikai interjúban való jártasságát számos rávezető kérdéssel és értelmező megjegyzéssel segíti.

SCID-I hat, viszonylag önálló modulra oszlik, amelyeken általában sorban kell végighaladni, de a sorrend változtatható is, és egyes modulok kihagyhatók. A modulok a következők: hangulati epizódok, pszichotikus és pszichotikus jellegű tünetek, a pszichotikus zavarok differenciáldiagnózisa, hangulatzavarok, alkohollal és egyéb pszichoaktív szerekkel kapcsolatos zavarok, szorongásos és egyéb zavarok (egyéb zavarok: szomatoform zavarok, evési zavarok, alkalmazkodási zavarok).

Az diagnosztikai interjút általában a pszichés zavarokban szenvedők problémáinak feltárására, diagnosztikájára és szűrésére, a hatékony kezelés megválasztására és a kezelési terv kialakítására, valamint különböző mérőmódszerek összehasonlító elemzésére használják.

A SCID-I felvételének ideje a vizsgálati személy állapotától függően 45-90 perc. Serdülőkorúak és felnőttek esetében egyaránt használható. Az interjú módszerének elsajátítását részletes útmutató és speciális felkészítő tréning segíti.

Cégünk a SCID-I kizárólagos forgalmazója Magyarországon.

Az online megrendeléshez regisztráció szükséges!

Termék kiválasztása Kód Ár Elérhetőség
40028-P 12.810Ft8.967
(Áfával 9.415Ft)
Nem elérhető
40029-M 28.875Ft20.213
(Áfával 21.223Ft)
Nem elérhető
40030-N 15.690Ft10.983
(Áfával 11.532Ft)
Nem elérhető
*ÁFA tartalom