Gy.I.K.

MEGRENDELÉS
Hogyan tudok mérőeszközt vásárolni?
Rendelését minden esetben írásos formában szükséges leadni. A kiválasztott mérőeszközt megrendelheti a honlapunkról letölthető megrendelőlap kitöltésével, és e-mailben, faxon, vagy postai úton történő elküldésével. Megrendelését online, regisztráció, és bejelentkezés után a tesztkatalógusból közvetlenül kiválasztva is leadhatja.

Online megrendelés menete:
A Tesztkatalógus fülre kattintva, majd a megrendelni kívánt termék betűjét kiválasztva eljuthat a keresett tesztig. A teszt leírása alatt kiválasztható/kiválaszthatóak a tételek, majd a "Kosárba tesz" gomb megnyomásával megjelenik a kosár tartalma, ahol beállítható a megrendelni kívánt termék mennyisége. Amennyiben egy termékből többet szeretne megrendelni, a mennyiséget tartalmazó négyzet melletti zöld nyilra kattintva az ár módosul, így láthatóvá válik a pontos fizetendfő végösszeg, amely tartalmazza a szállítási költséget is.

 

Átutalásos fizetés esetén az utalás beérkezése után 10 napon belül postázzuk/futárral küldjük ki a megrendelt termékeket. A megrendelt terméket készpénzfizetés mellett ügyfeleink személyesen is átvehetik Hegedűs Gyula utcai irodánkban. Lehetőség van utánvétes vásárlásra is; ebben az esetben a számla végösszege a csomag átvételekor a futárnak fizetendő.


A megrendeléshez szükséges elérhetőségek és anyagok:

Postacím: OS Hungary Kft., 1136 Budapest, Hegedűs Gyula u. 13. mfsz.
tel.: 1/239-4122, 1/236-0538
fax: 1/788-6008
e-mail: rendeles@oshungary.hu

Letölthető katalógus (Pdf formátum)

Online megrendelés

Letölthető megrendelőlap (Pdf formátum)

Letölthető árlista (Pdf formátum)
 

A katalógusban vagy a weboldalon szereplő árak nettó vagy bruttó árak?
Valamennyi esetben a termékek nettó és bruttó árát is feltüntetjük az árlistáinkon.

Hogyan tudok egyetlen kérdőívet vagy tesztkönyvet vásárolni?
A katalógusunkban szereplő termékek csak a kiírásban szereplő mennyiségben vásárolhatóak meg. Például, ha BFQ kérdőívet szeretne vásárolni, akkor a minimális rendelés 10 db kérdőívre terjed ki. Egyes tesztjeinknél van azonban olyan lehetőség (pl. internetes kitöltés esetén), hogy csak 5 db kiértékelést vásárol meg. 

Mennyi idő alatt tudok a mérőeszközhöz hozzájutni?
A megrendelést és a banki átutalást követően kb. 1 hét. A terméket általában futárszolgálattal küldjük. Személyes vásárlásra is van lehetőség az OS irodában, így a terméket azonnal megkaphatja.

A szállítás költségét ki fizeti?
A szállítás költsége a vevőt terheli. Ha szükséges, akkor a termék számlájába be tudjuk építeni a szállítás költségét. Az OS irodában (munkaidőben) a megrendelt terméket személyesen, vagy megbízottja segítségével is átveheti.

Hogyan tudok import terméket megrendelni?
Az import termékek megrendelésének menete hasonló a fentebb leírtakkal, annyi különbséggel, hogy ebben az esetben érdemes előzetesen érdeklődni a termék pontos áráról és a szállítási időről. Mint ahogy azt a termék jellemzőit leíró weboldalon is jelezzük, a termék ára az aktuális deviza árfolyam és a VÁM szabályok függvénye, így az aktuális ár módosulhat. A szállítás ideje nagyban függ a külföldi tesztforgalmazótól. Tapasztalataink szerint a megrendelést követően kb. 1 hónapon belül megérkezik a termék.

Milyen papírokkal kell igazolnom a mérőeszköz megvásárlásához szükséges kvalifikációs követelményeket?
A vásárlás során elég, ha e-mailben vagy faxon bemutatja a képesítést bizonyító dokumentumot. Ez leggyakrabban az egyetemi diploma, vagy hallgatók esetében a tanári igazolás az ő szupervíziójáról. Ez azonban csak az első vásárlásnál szükséges. 

Van lehetőség bankkártyás fizetésre?
Sajnos egyelőre nincs.

A TERMÉK SZÁLLÍTÁSA
Hány nap alatt szállítják le a megrendelt terméket?
A szállítás a banki átutalást követően történik. Általában futárszolgálattal szállítunk, akik 1-2 munkanapos határidővel vállalják, hogy eljuttatják a terméket a megrendelőnek.

Lehetőség van arra, hogy a termék számlacíme és a szállítási cím különböző legyen?
Igen.

Mi történik, ha nem kapom meg a terméket?
A futárszolgálat 100%-os garanciát vállal a szállításra, és minden esetben értékbiztosítással küldjük a csomagot.

Lehetőség van arra, hogy én küldjek valakit a termékért?
Igen, lehetséges, de a termék átvételéről egy meghatalmazás, vagy előzetes egyeztetés mindenképpen szükséges.

Mi történik, ha a termék a szállítás során megsérül?
A futárszolgálattal történő megállapodásunk értelmében a termék költsége őket terheli. Ilyen esetekben a terméket ingyenesen cseréljük.

A PSZICHOLÓGIAI TESZTEK HASZNÁLATÁNAK ETIKAI ASPEKTUSAI
Miért van szükség a végzettséget igazoló dokumentumok bemutatására a tesztek megvásárlásához?
Cégünk, csakúgy, mint minden más külföldi tesztforgalmazó a szakszerű teszthasználatot úgy segíti, hogy a pszichológiai mérőeszközöket csak az arra jogosult szakembereknek teszi elérhetővé. A kvalifikációs követelmények betartását az Európai Tesztfejlesztők Csoportja is alapvetőnek tartja, melynek cégünk is tagja. Mindezek mellett az Oktatatási és a pszichológiai tesztelés standardjai (The Standards for Educational and Psychological Testing) címmel megjelent kiadvány, valamint a Nemzetközi Tesztbizottság 2000-ben kiadott Nemzetközi irányelvek a tesztalkalmazás normáinak kialakításához című útmutatója is megfogalmazza ezen szabályok betartását.

Hol végezhetek el pszichodiagnosztikai végzettséget biztosító tanfolyamokat?
Általában a psziszhológia és pszichiátria egyetemi képzések részét jelentik a tesztek használatához szükséges kompetenciák megszerzése. A pszichológia szakokon például speciális tárgyak keretében oktatják: pl. pszichometria, kérdőíves diagnosztika, projektív módszerek. Az egyetemi képzés mellett a különböző szakképzések is nyújthatnak pszichodiagnosztikai kompetenciát (pl. klinikai szakképzés). Mindezek mellett több akkreditált képzés is meghirdetésre kerül, amelyek tanfolyami keretek között biztosítják a teszthasználathoz szükséges jártasság megszerzését. Cégünk több mérőeszköz esetében is szervez ilyen tanfolyamokat: pl. WISC-IV, WAIS-IV, MMPI-2, SCID-I és SCID-II.

Külföldön szereztem diplomát, így nem tudom, hogy rendelkezem-e a szükséges követelményekkel?
Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot, akár telefonon vagy e-mailben.

Még csak pszichológus hallgató vagyok, de szeretnék mérőeszközt vásárolni a diplomamunkám kutatásához.
Lehetőséget biztosítunk arra, hogy akár már hallgatók is megvásárolhassák a kívánt tesztet, de a tanári szupervízióról igazolást kérünk.

Természetgyógyász vagyok, nem rendelkezem egyetemi végzettséggel, de szeretném a Lüscher-féle Színtesztet megvásárolni. Lehetséges?
Sajnos, bármennyire is örülnénk a teszthasználat szélesítésének, csak az arra illetékes szakembereknek adhatunk el ilyen terméket.

INFORMÁCIÓK A TESZTEKRŐL
Hol találok részletes információt a forgalmazott termékekről?
A termékeinkről bővebben a weboldalunkon vagy a termékkatalógusunkban olvashat. Az általunk forgalmazott termékeinket különböző csoportosításokban tekintheti meg a weboldalunkon: pl. a teszt-típusok bontásban, névsor szerint, felhasználás szerint. Az aktuális katalógusunkat PDF formátumban letöltheti innen. Ha bővebb információra van szüksége, esetleg szeretné a tesztet megtekinteni, akkor az irodánkban ezt megteheti. Kérjük, előtte mindenképpen egyeztessen időpontot kollégánkkal.

Mi van, ha nem találom a számomra megfelelő mérőeszközt?
Szívesen adunk tájékoztatást más, általunk nem forgalmazott termékről is. Tesztjeink között több ún. import teszt is szerepel, amit más tesztforgalmazókkal történő együttműködés keretében szerzünk be. Mivel több külföldi tesztforgalmazóval is szoros kapcsolatunk van,  más tesztforgalmazó tesztjének beszerzését is vállaljuk. Tesztkereső szolgáltatásunkkal olyan tesztek felkutatását is vállaljuk, amelyet más külföldi tesztforgalmazó árusít, vagy egyelőre még csak tudományos tanulmányban publikálták. E-mailen az info@oshungary.hu címen tud felvilágosítást kérni.

Milyen információkat találok a tesztekről a katalógusban?
A katalógusban és a weboldalunkon az alkalmazáshoz és a vásárláshoz szükséges lényeges információkat tüntettük fel. Ha azonban ez alapján nem tud dönteni, kérjük, forduljon bizalommal kollégáinkhoz, akik szívesen adnak részletes felvilágosítást a tesztről, esetleg meg is tekintheti azt az irodánkban.

Kaphatok további információkat a tesztről, pl. pszichometriai jellemzők, értelmezés?
Kollégáink örömmel adnak felvilágosítást a tesztekről. Személyes egyeztetés után, akár a mérőeszköz kézikönyveit is megtekintheti az irodánkban.

Nem magyar nyelvű tesztet szeretnék vásárolni. Tudnak ebben segíteni ?
Cégünk több nemzetközi tesztforgalmazóval is szoros kapcsolatban van, így más nyelvű pszichológiai teszteket is be tudunk szerezni. Ezeket a teszteket az adott populáció normái szerint lehet értelmezni. Az internetes portálunkon több olyan teszt is elérhető, amely más nyelveken is felvehetők és értékelhetők: pl. német, olasz, spanyol.

Mely tesztek érhetőek el más nyelveken is?
Az általunk forgalmazott termékek többsége más nyelven is elérhető. A mérőeszközök javarészt angol, de előfordul, hogy olasz és német nyelvűek. Kérjük, vegye fel a kollégánkkal a kapcsolatot, aki szívesen ad felvilágosítást a konkrét teszt más nyelven történő eléréséről.

SZOFTVER
Milyen szoftveres támogatást nyújtanak az egyes termékeik mellé ?
Egyelőre az átfogó mérőeszközeink teszfelvételét (pl. BFQ, MMPI-2) és kiértékelését biztosítjuk a PSY4 számítógépes programmal. A program minimális rendszerkövetelményei:

Operációs rendszer: Windows XP, Windows Vista (a telepítés során adminisztrátori hozzáférés szükséges);
Processzor: Pentium 4 vagy ennél magasabb;
RAM: 512 MB (Vistánál 1 GB);
hard disk: 200MB a program telepítéséhez;
drive: DVD; vagy USB támogatás;
monitor: legalább 1024x768 felbontás
nyomtatás: a program bármely nyomtatóval működtethető, a lézernyomtató ajánlott.
Jelenleg a következő mérőeszközeinkhez biztosítunk számítógépes támogatást: BFA, BFQ, BFQ-C, MMPI-2, MMPI-A, BIP

Van ingyenes technikai segítségnyújtás a programok intsallálásához?
A programok intsallálása egyszerű, nem igényelnek különösebb képzettséget. Az installációhoz részletes útmutatót készítettünk. Ha ennek ellenére problémák merülnek fel az installálás során, akkor ingyenesen tudunk segítséget nyújtani.

Van lehetőség online tesztelésre?
Cégünk fejlesztett online tesztfelvétel biztosító platformot is. A bejelentkezést követően a program online tesztfelvételt, azonnali pontozás és grafikonos, valamint szöveges kiértékelést biztosít. Jelenleg 4 tesztünk használható online: BFQ, CLAVES, PASAT-2000, TOM. A bejelentkezés a következő oldalon történik: http://portal.eurotesting.it/. A bejelentkezés előzetes regisztrációhoz és kreditvásárláshoz kötött. Az internetes portál több nyelven is használható, lehetőség van akár más nyelven történő tesztfelvételre, vagy kiértékelésre.

A PSY4 program futtatható Macintoshon?
Sajnos a rendszerek nem működnek, csak PC-ken futtathatók.

SZERZŐI JOG ÉS ENGEDÉLYEK
A termékeiket a szerzői jog védi?
Igen, valamennyi termékünk szerzőjogilag védett. Cégünk nagy hangsúlyt fektet a legális teszthasználat hazai terjesztésére.

Miért nem fénymásolhatóak szabadon a tesztek?
Az általunk forgalmazott valamennyi terméket a szerzői jogok védik. A fénymásolás a szellemi termékek használatának anyagi ellenszolgáltatását kerüli meg, veszteséget okozva így a teszt kidolgozójának, az adaptációt lebonyolítóknak, vagy éppen a tesztforgalmazónak, valamint sok esetben a teszt minőségi romlását is eredményezi.

Egy kutatást készítek, amiben szeretném a teszt formátumát megváltoztatni. Van erre lehetőség?
Általában nincs. A mérőeszközök standard instrukcióval és formában kerülnek forgalomba. Az instrukció vagy a forma megváltoztatása, illetve átszerkesztése a mérőeszköz érvényességét csökkentheti. A változtatás tárgya mindenképpen további egyeztetést igényel.